Fii prezent

„Fericirea ei – uneori aproape copleșitoare – făcu să-i renască frumusețea. (…) Ochii ei ca stelele căpătară o expresie mai pregnantă. Pielea ei îți lua ochii. Arăta din nou ca la optsprezece ani. Era în culmea frumuseții ei strălucitoare. … era o frumusețe răpitoare.” M. W. Somerset, Vălul pictat

Azi am avut o zi din acelea în care am simțit efectiv că viața mea se schimbă. Știți, un moment de pauza, în care nu știi exact ce emoții trăiești, undeva între tristețe și recunoștință, că ceva se termina, dar l-ai trăit.

Viața noastră chiar este un miracol. Chiar și când este nasoală. Totul este temporar. Și alergăm mereu, încolo și-ncoace, fă aia, fă cealaltă, mergi acolo apoi dincolo, răspunde la emailuri, intri dintr-o ședință în alta…

Azi am simțit o încetinire în corpul meu și că sunt foarte, foarte prezentă.

În Bucuresti au fost vreo 6 grade, ceață și mult gri. Copacii dau să înmugurească, iar porunbeii și pescărușii fac zarvă mare. M-am gândit că trebuie să memorez ziua de azi, fiindcă în câteva zile totul va fi diferit și uite așa capitole întregi din viața noastră se încheie.

Astfel, indiferent în ce moment ești tu, fii prezent în el, acum! Da, chiar și într-un moment prost. Fii prezent în chinul tău, pentru că în fiecare moment e un cadou pentru tine, sau o lecție, sau un moment de frumusețe ori o nouă conexiune.

Există ceva în viață ta în acest moment ce îți este dedicat doar ție. Iar dacă ești atât de ocupat sau încerci să i te împotrivești sau abia apuci să termini ceva pentru a putea trece la altceva, dacă te plângi dorind ca totul să treacă, nu vei mai fi prezent pentru ceea ce îți este menit.

Mie mi-e clar că mesajul pe care l-am primit a fost să încetinesc. Dar cum să fac asta? Mă gândesc că totul este temporar.

Gândește-te și tu la ceva ce să apreciezi la ziua de azi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s