Nimic nu va mai fi la fel, dar asta nu înseamnă că nu va fi bine

„Se lăsa amurgul când munții se retraseră și din spatele unor coline verzi se ivi deodată marea, departe ca un al doilea cer. Soarele în asfințit o făcea să scânteieze ca pielea unui șarpe frumos. Trecuse mult timp de când Maggie nu mai văzuse marea. Atunci fusese o mare rece, de un cenușiu de ardezie și palidă din cauza vântului. Marea asta arata altfel, cu totul altfel.” Cornelia Funke, Inima de cerneală

Îmi pare rău ca te simți asa! Chiar imi pare!

Am înțeles ca nu ești OK. Te uiți la viata ta, personala și profesionala, și vezi cât de mult aceasta s-a schimbat. Practic esti impotmolit(a) între doua vieti: viata pe care ai avut-o pana nu de mult și viata pe care trebuie sa ti-o construiești de acum înainte.

Când te gândești la viitor te simți coplesit(a), pierdut(a) sau chiar distrus(a)? Iti tremura genunchii în fata pierderilor suferite. Din anumite puncte de vedere parca nici nu mai știi cine ești? S-au schimbat atâtea și, poate, ai pierdut atât de multe, încât nici nu mai știi ce te făcea sa te simți viu(vie) si fericit(a)?

Poate ca doar iti vine sa stai și sa plângi? O perioada de doliu dupa orice pierdere este normala și, pentru scurt timp, binevenita. Pe termen lung, ea nu te va ajuta însă.

Ce sa faci?

În primul rand, acceptă noul normal. Dacă aceasta situație va continua pana la o data viitoare incerta? Dacă nu va mai fi niciodată cum era? Iti propun sa iei o pauza de reflecție. Trece în revistă ultimii ani. Nu te simți entuziast(a) sa faci asta, pentru că îți dai seama câte nu mai sunt sau nu le mai ai, dar trebuie sa privești adevărul în fata! Fii conștient(a) de tine insu(a)ți și de ceea ce simți și ți se întâmplă. Doar ceea ce faci cu mintea ta si cu corpul tău poți controla.

Adevărat, este o diferență între ceea ce știi ca trebuie făcut și ceea ce faci. Haide sa ieși puțin din modul autopilot! Poți controla ce faci azi! Concentreaza-te pe azi și fa din azi o zi mai buna! Simplu de zis, greu de făcut. Da. Ceea ce este simplu, nu este neapărat ușor, și totuși daca pe tine nu poți sa te bazezi, atunci pe cine?

Azi am văzut la știri un veteran de război american, de 100 de ani, sărind cu parașuta. Pe tine ce te-ar bucura sa faci? Ce te împiedică?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s