ieși afară la zăpadă

Azi ninge în București! Pe mine zăpada mă bucură nespus, iar când sunt fericită lucrez mai bine.

Simți câteodată că parcă ești într-un carusel din care nu te mai dai jos? Că zilele trec mult prea repede sau că de abia ți-ai început ziua că s-a și terminat? Nu mai faci față solicitărilor de care ești înconjurat(ă) și nici nu termini niciodată ce ai de făcut într-o zi sau că deși ți-ai dus la bun sfârșit toate task-urile pe care ți le-ai propus, ești nevoit(ă) să o iei de la capăt? Ai impresia că cei din jurul tău par să nu facă ce ar trebui să facă, trag de timp sau își ignoră responsabilitățile? Nu numai că nu se oferă nimeni să te ajute, dar nici măcar nu își fac treaba sau nu preiau din sarcina comună deloc? Lucrezi la ceva, când intervine altceva, iar acest lucru îți distrage atenția de la ce făceai și în final nu te mai poți concentra real pe nimic? Te simți frustrat(ă), stresat(ă) și în criză de timp? Îți auzi pulsul în spatele urechilor și îți simți sângele curgând cu repeziciune prin vene? Te gândești că mai bine faci singur(ă) tot ce este de făcut, decât să trebuiască să repari ceea ce au făcut ceilalți, chiar dacă simți că e nedrept, iar apoi îți vine să cerți pe toată lumea, fiindcă ei nu au văzut câte sunt de rezolvat, nu au făcut nimic (în opinia ta) din ce trebuia sau s-au implicat superficial? Este o nedreptate ceea ce ți se întâmplă!? Pe de altă parte, timpul nu îți mai ajunge?

V-ați întrebat vreodată de ce continuați să repetați ceea ce faceți, chiar dacă vă face nefericiți? Aveți aceleași reacții la anumite situații, dar să persistați în a nu ieși din ele? Poate pentru că noi învățăm reguli: „așa se face”, „așa e bine”, „așa e frumos” devin „așa este sigur” în mintea noastră. Învățăm reguli, apoi le aplicăm și le aplicăm, până sunt obișnuință. Iar a ieși din obișnuință, înseamnă a schimba ceva. Ori știm ce reprezintă schimbarea pentru noi: am mai vorbit despre ea. Spuneam că primele reacții la schimbare sunt: frica și, respectiv opoziția.

Când te simți împotmolit(ă) sau fără scăpare, nu ești! Doar ai această impresie! Daca a schimba ceva nu vine natural, studiile arată că lucrurile pot fi mai profunde de atât și anume, dacă de mic(ă) ești învățat(ă) să trăiești într-un mediu armonios, încărcat de dragoste, apreciere, calm și bucurie, mai târziu în viață îți vei construi și iti va fi comod sa rămâi într-un loc asemănător. Dacă, dimpotrivă, crești într-un loc zbuciumat, unde lipsește respectul, sau în care conflictele, violențele verbale sau chiar și fizice sunt la ordinea zilei, în care nu ești încurajat(ă), ci poate ești chiar denigrat(ă), subestimat(ă) ori atacat(ă), la maturitate, vei căuta să nu repeți ceea ce ți-a displacut în copilărie, dar îți va fi greu să ieși din relații (personale sau profesionale) care se aseamănă cu cele din familie.

Așadar, ce să faci acum, în acest moment, ca să îți reduci nivelul de stres: un exercițiu de respirație, un exercițiu de meditație de 5 minute, o baie/un duș fierbinte de 10 minute, urcă și coboară rapid scările clădirii în care lucrezi până simți că ți se taie respirația și încă o dată, așază-te culcat pe spate și ridică-ți picioarele drept la gură de 50 de ori ori fă o plimbare scurtă în aer curat.

Te aștept refreshat(ă) pe pagina mea, unde voi dezvolta toate subiectele mai sus menționate!

Un comentariu la „ieși afară la zăpadă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s