Ești puternic(Ă)!

Sunt într-o librărie și mă gândesc să îmi cumpăr vreo două cărți și tocmai îl citesc pe Bernard Haisch spunând: „Progresele se fac răspunzând la întrebări. Descoperirile se fac punând la îndoială întrebările.”

Wow! M-a străfulgerat de-a dreptul. Nu fiindcă nu e logic ceea ce spune, nu fiindcă, dacă mă gândesc mai bine, știam asta, ci fiindcă văzând cuvintele trecute așa, negru pe alb mi-am dat seama că ele reliefează o soluție la multe dintre situațiile pe care le aflu de la voi. Nu e simplu să fii pregătit să rezolvi probleme care adeseori cauzează persoanelor un intens discomfort emoțional, să fii imparțial și să îți ții în frâu prejudecățile!? Dar oare această abordare este cea mai bună?

Viața ne-a provocat pe fiecare în mod diferit. Cum o percepem și cum îi facem față este atât de personal. Ce se va întâmpla cu obiectivele noastre, cu dorințele noastre, cu visele noastre, cu viața noastră de aici încolo? Pentru mulți este ca un Big Bang, ca o prăbușire, ca o impunere a unui moment T0 pe care nu știu cum sau simt că nu pot să îl gestioneze.

În viață nu trebuie sa iți propui să schimbi Lumea. De cele mai multe ori trebuie doar să îți schimbi modul în care te vezi pe tine însăți. Schimbă-ți modul în care îți vezi opțiunile, planurile și obiectivele. Analizează câte obstacole ai depășit până acum, câtora le-ai supraviețuit, cât de mult ai crescut în viață! Convingerile îți creează realitatea. Gândurile tale îți creează convingerile, iar acțiunile tale îți conturează viața. Dacă îți schimbi gândurile, dacă schimbi modul în care te raportezi la ceea ce ți se întâmplă sau dacă reflectezi puțin la ce ai realizat până acum, vei observa că totul este temporar, deci totul trece și că doar ce a fost diferit ți-a rămas în amintire.

Pentru un 2021 memorabil!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s