Sa ai un 2021 minunat!

Trebuie sa faci o pauza, sa te uiți în urma înainte sa poți merge mai departe! Încetează sa ii mai impresionezi pe ceilalți si uimeste-te pe tine însați/însuți anul acesta!

Ești mandra/ mândru de tine? Îți place ceea ce faci? Ești fericit(a)? Îți place de cum te prezinți? Fa tot posibilul ca să răspunzi cu DA la aceste întrebări și totul va fi bine. Inceteaza sa îți mai direcționezi atenția înspre ceilalți si începe sa te bucuri pe tine! Ceea ce crezi tu despre tine contează cel mai mult în viata!

Dar, asteapta-te ca, cu cât te vei schimba cu atât, cei din jurul tău sa se simtă mai neplăcut, pentru că ei vor avea impresia ca și ei trebuie sa se schimbe sau sa schimbe ceva sau, mai mult, ca le impui schimbarea.

Creierul nostru percepe orice schimbare ca pe o amenințare, asa ca este firesc ca dacă tu te schimbi, cei apropiați sa isi simtă confortul în pericol. Schimbările pe care tu le faci pot lasa impresia ca și ceilalți trebuie sa le facă sau sa facă ceva cu ele. Reacțiile pot fi dintre cele mai diverse, de la nimic la unele violente.

Apropiații tai poate cred ca ei nu sunt OK și trebuie sa tina pasul cu tine, sau sa te protejeze pe tine, sau sa te împiedice din a întreprinde vreun demers ce ar avea repercursiuni nu tocmai pozitive, în opinia lor, și asa mai departe. Dacă tu slăbești sau te aranjezi mai mult, partenerul tău va începe sa se uite și el mai mult în oglindă, iar dacă nu ii va plăcea ce vede și efortul de a face ceva în aceasta privința i se va părea prea greu ori imposibil, atunci s-ar putea sa se teama de eventualul dezechilibru dintre voi doi. Dacă tu vrei sa îți iei un an sabatic și sa urmezi niște cursuri sau sa călătorești, acest lucru îi va înclină balanta confortului personal intr-o alta parte. Și exemplele pot continua.

Pentru că ceilalți reacționează emoțional nu are legătură cu tine, ci cu temerile lor! Majoritatea nu am încercat sa aflam vreodată de ce anume avem fricile pe care le avem. Însă, nu uita, doar tu ești responbabil(a) de fericirea ta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s